Whiskysenap

Välj gärna en lite rökig whisky i denna ganska starka senap.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl colman's senapspulver
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl vatten - kokande
  • 1 krm salt
  • 2 msk farin - brun
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 - 2 msk whisky
  • 1 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll på kokande vatten och vispa till en smet.

  2. Smaksätt med salt, farin, strösocker, vinäger och whisky.

  3. Rör ner den ovispade grädden i senapen och rör senapen slät. Smaka av, ta lite mer socker eller grädde om du tycker den är för  stark. Häll upp på burk och ställ i kylskåpet. Låt mogna 2 dagar.

    Foto: Bo-ingvar Jönsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!