Whiskey sour – recept

Whiskey sour är en klassiker bland whiskey- och bourbondrinkar. Den är enkel att göra och perfekt om du gillar syrliga drinkar. Välj en bra bourbon när du blandar din whiskey sour- då fungerar den att använda i andra drinkar. Whiskey görs på olika råvaror - råg, korn, majs eller vete t ex, - beroende på varifrån den kommer och heter också olika beroende på innehåll. Bourbon är en whiskeytyp gjord på minst 51 procent majs.
Mitt Kök
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 10 cl bourbon
  • 6 cl citronjuice - färskpressad
  • 4 cl sockerlag
  • 2 äggvitor
  • ev Angostura bitter - några droppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka utan is.

  2. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills drinken blir väl kyld.

  3. Sila upp i kylda coupetteglas, eller andra cocktailglas, gärna på fot.

  4. Valfritt: Toppa med några droppar angostura bitter. Klart.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Så blandar du en klassisk Old fashioned

Läs också: Enkelt recept på Dry martini

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!