Wallenbergare på fisk

Recept på wallenbergare på fisk. Gör enkla fiskbiffar med dillsmak och servera med wallenbergarens klassiska tillbehör potatismos och gröna ärter. Skär potatisen i små bitar om du har bråttom!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g sejfilé - fryst, halvtinad
  • 2,5 tsk salt - (1 tsk + 1,5 tsk)
  • 2 krm peppar - vit- eller ­svart (1 krm + 1 krm)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dill - hackad
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör - (1 msk + 1 msk)
  • 600 g mjölig potatis
  • 2 - 3 dl mjölk

Tillbehör

  • 300 g gröna ärter
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skär fiskblocket i små bitar. Mixa tillsammans med salt, peppar, matlagningsgrädde och dill.

  2. Forma 8 biffar, vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i 1 msk smör på medelvärme 4–5 min per sida.

  3. Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller mosa den tillsammans med 1 msk smör och mjölken. Salta och peppra. Servera med gröna ärter och lite smält smör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!