Wallenbergare på fisk

Recept på wallenbergare på fisk. Gör enkla fiskbiffar med dillsmak och servera med wallenbergarens klassiska tillbehör potatismos och gröna ärter. Skär potatisen i små bitar om du har bråttom!

Wallenbergare på fisk
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 g sejfilé - fryst, halvtinad
  • 2,5 tsk salt - (1 tsk + 1,5 tsk)
  • 2 krm peppar - vit- eller ­svart (1 krm + 1 krm)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dill - hackad
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör - (1 msk + 1 msk)
  • 600 g mjölig potatis
  • 2 - 3 dl mjölk

Tillbehör

  • 300 g gröna ärter
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skär fiskblocket i små bitar. Mixa tillsammans med salt, peppar, matlagningsgrädde och dill.

  2. Forma 8 biffar, vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i 1 msk smör på medelvärme 4–5 min per sida.

  3. Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller mosa den tillsammans med 1 msk smör och mjölken. Salta och peppra. Servera med gröna ärter och lite smält smör.

Vad tyckte du om receptet?