Waldorfsallad

Recept på Waldorfsallad. Waldorfsallad passar bra att servera till rökt kött till exempel ankbröst eller kallrökt lax.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 300 g rotselleri
  • 50 g valnötter
  • 1 äpple - rött
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • valnötter

Gör så här

  1. Skala och finstrimla rotsellerin. Koka strimlorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Ta upp och lägg dem genast i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sellerin rinna av.

  2. Grovhacka nötterna. Kärna ur och strimla äpplena.

  3. Blanda selleri, valnötter, äpple, majonnäs och gräddfil. Krydda med salt och peppar. Garnera med valnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!