Waldorfsallad

Denna legendariska sallad skapades på det kända hotellet Waldorf Astoria i New York i slutet på 1800-talet. Packa ingredienserna var för sig och blanda dressingen med salladen och övriga ingredienser precis innan den ska ätas.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 125 g valnötter
  • 30 vindruvor
  • 150 g blandsallad

Äppeldressing:

  • 1 äpple
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk saft från citron
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och kallna. Bryt i mindre bitar.

  2. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna så att de får fin färg. Låt kallna. Grovhacka nötterna.

  3. Äppeldressing: Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och finstrimla sellerin. Blanda gräddfil, majonnäs och citronsaft. Blanda i äpple och selleri. Krydda med salt och peppar.

  4. Varva salladen med bacon, valnötter, druvor och äppeldressing i en skål. Servera direkt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!