Vörtriddare med hjortron och cheddar

Julens fattiga riddare smaksätts med vörtkrydda och fylls med hjortron och cheddarost. Perfekta och snabbgjorda tilltugg till glöggen.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,25 dl hjortronsylt
  • 12 formbröd - av större modell, till exempel Roast'n toast
  • 150 - 175 g cheddarost
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vörtmix
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Bred hjortronsylt på 6 av brödskivorna. Skär osten i tjockare skivor med en kniv. Fördela osten över sylten. Lägg på resterande brödskivor och tryck till försiktigt.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, vörtkrydda och lite salt i en djup tallrik.

  3. Doppa smörgåsarna på båda sidor i äggstanningen. De kan med fördel få suga åt sig äggstanningen en liten stund.

  4. Stek bröden i ganska rikligt med smör på båda sidor. Dela sedan riddarna först på diagonalen, och därefter ytterligare en gång. Servera nystekta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök