Vodkapasta med grädde, parmesan och korv

Recept på smakrik pasta med parmesan, korv, grädde och ett stänk vodka. Har du svårt att hitta den spanska korven sobrasada kan du ersätta med samma mängd pancetta. Välj en bronsvalsad pastasort som kan suga upp den goda såsen ordentligt.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g penne-pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 100 g sobrasada casera - nduja eller pancetta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vodka
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl pastavatten
  • 2 dl parmesan - riven + 1 dl
  • 1 kruka basilika

Tillbehör:

  • 80 g rucola
  • 80 g salladsblad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med löken ca 5 min. Rör ner chiliflakes och sobrasada. Krydda med salt. Häll på vodka och låt den ånga bort. Rör ner grädde och låt koka ihop ca 3 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Blanda de olika salladssorterna i en skål. Tillsätt olja och salt.

  3. Blanda ner pastan, pastavattnet, 2 dl parmesanost och basilikablad i såsen.  Servera pastan rykande het med extra parmesanost och sallad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!