Vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad

Till vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad lagas auberginen snabbt i mikron. Har du inte mikrovågsugn kan du ugnsbaka auberginen under folie.

Petra Lindstrand
Vitlöksstekta king prawns med baba ganoush och dressad sallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 aubergine - stor (400 g)
  • 1 msk tahini (sesampasta) - sesampasta
  • 1 msk olivolja - + 1 msk + 1 msk
  • 0,5 tsk flingsalt - + 0,5 tsk + 1 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 12 king prawns - skalade (ca 150 g), MSC- eller Krav-märkta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g salladsmix - gärna småbladig
  • 1 msk balsamvinäger - vit

Gör så här

  1. Skala auberginen. Skär den i tärningar och lägg i en skål. Täck kålen med plastfolie. Tillaga på full effekt ca 5 min i mikron. Mosa auberginen med gaffel och blanda med tahini, 1 msk olja, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  2. Blanda räkorna med 1 msk olja. Skala och pressa i vitlöken. Stek räkorna ca 1 minut på högsta värme i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  3. Vänd ihop salladen med 1 msk olja, vinäger och 1 krm flingsalt.

  4. Fördela baba ganoushen på små tallrikar. Toppa med räkor och sallad.

Vad tyckte du om receptet?