Vitlöksstekt karljohanssvamp

Servera den vitlöksstekta svampen som tillbehör till vilt eller bara på stekt bröd med lite olivolja.
Anna Kågström
Foto: Joel Wåreus

Vitlöksstekt karljohanssvamp

  • 8 stora karljohansvampar - (ca 750 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 rosmarinkvist
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa karljohanssvampen och skiva den. Skala och skiva vitlöken.

  2. Stek svampen i olja i en stekpanna tills den börjar bli gyllenbrun. Tillsätt vitlök och rosmarinbladen och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!