Vitlöksspenat med muskot

Spenaten går fort att tillreda så den kan stekas när potatis och kött är nästan klara.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g spenat - färsk
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör - till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm muskot - riven

Gör så här

  1. Skölj och låt spenaten rinna av ordentligt eller snurra den i en salladsslunga.

  2. Ansa och hacka spenaten om den är grov. Späd spenat behöver inte hackas. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

  3. Strax före servering: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek vitlöken ca 1 minut. Tillsätt spenaten och stek den mjuk, ca 1 minut. Blanda om, salta och smaksätt med muskot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!