Vitlöksrostad färskpotatis med örtolja och hyvlad parmesan

Färskpotatis i ugn med goda smaker. Lätt att göra och enkelt att älska. Använder du kokt potatis kortar du tiden i ugnen.
Mitt Kök
Foto: Martin Skredsvik
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 dl örter - blandade (gräslök, persilja, basilika)
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • parmesanost
  • ev grönsallad - typ rucola eller babyspenat

Gör så här

  1. Tvätta potatisen noga och lägg den i en långpanna.

  2. Skiva vitlöken och lägg den över potatisen.

  3. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Blanda runt.

  4. Rosta i ugnen på 225 grader i 35-40 minuter eller tills potatisen blivit genomstekt och fått fin gyllene färg.

  5. Mixa örter och olivolja till en slät olja och smaka av med salt.

  6. Lägg upp den varma potatisen på ett fat och ringla örtolja över.

  7. Avsluta med att hyvla på rikligt med färsk parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök