Vitlöksmarinerade champinjoner med persilja

Vill man ha en aning syra i rätten så kan man tillsätta lite pressad citron. Servera som tillbehör till exempelvis kött, kyckling, sallad eller servera den som en egen rätt.
Elisabeth Johansson
Vitlöksmarinerade champinjoner med persilja
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 g champinjoner - vanliga vita eller skogschampinjoner
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl persilja - eller hackad basilika, hackad
  • salt
  • svartpeppar - malen

Gör så här

  1. Skiva stora champinjoner eller dela små champinjoner på mitten och lägg i en skål.

  2. Skala och finhacka eller pressa vitlöken och blanda med oljan. Häll ner vitlöksoljan i skålen med champinjoner, tillsätt hackad persilja eller basilika och rör om.

  3. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök