Vitlöksmarinerad grillad svamp  

Vitlöksmarinerad grillad svamp är enkelt och så gott! Perfekt tillbehör till kött. Vitlöken lyfter svampen till lyxiga höjder.  
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 750 g svamp - blandad, t ex skogschampinjoner, ostronskivling, karljohansvamp
  • 3 msk olivolja - + 2 msk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda svampen med 3 msk olja i en skål. Lägg svampen på grillen och grilla på indirekt värme tills den fått fin färg, eller stek den i en het stekpanna.

  2. Skala och finhacka vitlöken och blanda med 2 msk olja. Vänd ihop svamp, vitlöksolja, flingsalt och peppar och lägg upp på ett fat.

Vad tyckte du om receptet?