Vitlöksfrästa böngroddar och haricots verts - Shao douya

Ingen måltid i Kina är komplett utan grönsaksrätter. Varma stekta grönsaker är vanligt. Andra grönsaker kan tillagas på samma sätt, prova gärna med färsk spenat, vitkål eller salladskål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor - grovhackade
  • 2 msk majsolja
  • 150 g böngroddar
  • 150 g haricots verts
  • 1 tärning hönsbuljong - smulad eller stött
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Fräs vitlöken snabbt i het olja i en wok eller stekpanna.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Stek snabbt på hög värme. Grönsakerna ska ta smak, men inte förlora sin krispighet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!