Vitlöksdoftande pasta med svamp och skinka

Den här pastan smakar bäst med blandade svampsorter. Med färdigkokt pasta blir rätten extra snabblagad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta - 4 port, kokt
  • 1 l blandsvamp - t ex skogschampinjoner, ostronskivling, shiitake
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skinka - lufttorkad, 4-5 skivor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk oreganoblad - eller 1 tsk torkad oregano

Tillbehör

  • 4 msk parmesan - färskriven
  • 1 sallad

Gör så här

  1. Ansa och skölj svampen om det behövs. Skär champinjonerna i bitar, strimla ostronskivlingen dela shiitaken. Skala och skiva vitlöken. Dela skinkan i bitar.

  2. Fräs svamp, vitlök och skinka i oljan, 5–10 min. Blanda i oregano och pasta och låt allt bli genomvarmt. Servera med parmesanost och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!