Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 1 krm rapsolja
  • 2 fiskfiléer - (à 150 g)
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald + 0,5 krm
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk olivolja

Tillbehör

  • 1 dl couscous
  • 0,5 lime - finstrimlat skal, välborstad
  • 10 basilikablad
  • 1 msk pinjenötter - rostade

Garnering

  • sallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Sk'r tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ringla över rapsolja och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Skala och skiva vitlöken. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Häll över limesaft och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Strö över vitlök och timjan. Ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda med couscousen med limeskal, basilika och pinjenötter.

  4. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!