Vitlöksbakad fisk på tomatbädd

Servera fisken med couscous smaksatt med basilika och rostade pinjenötter.

Allt om Mat
Vitlöksbakad fisk på tomatbädd
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 1 krm rapsolja
  • 2 fiskfiléer - (à 150 g)
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald + 0,5 krm
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk olivolja

Tillbehör

  • 1 dl couscous
  • 0,5 lime - finstrimlat skal, välborstad
  • 10 basilikablad
  • 1 msk pinjenötter - rostade

Garnering

  • sallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Sk'r tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ringla över rapsolja och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Öka ugnstemperaturen till 200°. Skala och skiva vitlöken. Lägg fiskfiléerna på tomatbädden. Häll över limesaft och krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Strö över vitlök och timjan. Ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen tills fisken är klar, 10–15 min.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda med couscousen med limeskal, basilika och pinjenötter.

  4. Servera fisken med couscous. Garnera med salladsblad och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?