Vitlöks-och timjansill

God örtig sill blir uppskattad på Julbuffén. Du kan variera receptet och använda din egen örtfavorit, t ex basilika.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 14 st matjessillfiléer - 2 förp à 220 g
  • 1 kruka timjan
  • 1,5 - 2 dl majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta - (pressad)
  • citronsaft - färskpressad

Gör så här

  1. Skär sillen i bitar.

  2. Finhacka timjanen, bara den mjuka delen.

  3. Blanda majonnäs, vitlök och den hackade timjanen i en bunke. Smaka av med citronsaft.

  4. Vänd ner sillbitarna och blanda försiktigt.

  5. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp 2-3 timmar eller över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök