Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vitkålssoppa med lammkorv och getostmacka

Recept på rostad vitkålssoppa. Rosta kålen i lite socker så kommer den goda kålsmaken fram ännu mer. Om du vill göra soppan vegetarisk använder du så klart vegokorv.

Vitkålssoppa med lammkorv och getostmacka
Vitkålssoppa med lammkorv och getostmacka
Vitkålssoppa med lammkorv och getostmacka
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 g vitkål
  • 400 g potatis
  • 1 gul lök
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kruka timjan
  • 4 lammkorvar - (à 80 g)
  • 100 g getost
  • 8 skivor bröd - (à 25 g)
  • rapsolja
  • strösocker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla kålen fint. Skala och skär potatisen mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka ca 1 msk av timjanen, spara resten till garnering. Bryn kålen i 1/2 msk olja och 1 msk socker ca 5 min.

  2. Tillsätt potatis och lök och fortsätt stek i ytterligare 3 min. Smula ner buljong­tärningarna och tillsätt ca 1 1/2 liter vatten. Krydda med timjan. Låt koka under lock ca 8 min.

  3. Skiva korven och blanda ner i soppan. Smaka av med 1 msk vinäger och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Fördela osten på bröden och kläm ihop. Stek mackorna i 1/2 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Garnera soppan med timjan. Servera med getostmackor.

Vad tyckte du om receptet?