Vitchokladdoppade bananmumier

Vitchokladdoppade bananmumier är halloweengott. Konsistensen på bananerna blir som sorbet.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 400 g choklad - vit
  • 24 godisögon - små
  • 12 klubbpinnar

Gör så här

  1. Skala bananerna. Halvera dem på mitten och sedan på längden. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper. Stick in en klubbpinne i nedre delen av varje banan, ca halvvägs in i bananen. Ställ in i frysen i 2–3 timmar tills de är genomfrysta.

  2. Finhacka chokladen och smält den i mikron eller över ett hett vattenbad. Ta ut bananerna, en åt gången så att de inte tinar, och doppa i chokladen. Låt rinna av och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Tryck fast ögon på varje banan. Ställ tillbaka i frysen ca 10 min tills chokladen har stelnat.

  3. Ta bananerna ur frysen och ringla över lite mer smält choklad så att det ser ut som om de är inlindade som en mumie. Ställ tillbaka i frysen tills chokladen har stelnat. Serveras kalla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!