Vita chokladsticks

Köp gärna lite extra choklad att öva med. Det kan krävas en provomgång för att veta hur tunt chokladen ska bres ut och när den är tillräckligt kall för att börja forma rör. Marmorskiva är att föredra då den håller temperaturen jämn och kall.
Petra Lindstrand
Vita chokladsticks
Vita chokladsticks Foto: Per Ranung

Vita chokladsticks

  • 100 g vit choklad - av bra kvalitet

Redskap

  • skål, palett, målarspackel

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Smält hälften i mikrovågsugn. Rör ner resterande choklad och fortsätt värm tills chokladen smält, max 40 grader.

  2. Bred ut chokladen på marmorskiva med en palett. Stryk ut flera gånger tills chokladtäcket är mycket tunt. Låt chokladen stelna (A).

  3. Skrapa rullar med hjälp av en målarspackel. Lägg på ett fat och ställ in i kylen (B).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!