Vit tryffel med timutpeppar

Vit tryffel med timutpeppar passar bra som dessert. Citronen ger den vita chokladen en fräsch smak.
Goda vita tryfflar med timutpeppar.
Goda vita tryfflar med timutpeppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 125 g choklad - vit
  • 1 tsk timutpeppar
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung - flytande
  • 50 g smör

Garnering

  • 100 g choklad - vit
  • 0,5 tsk timutpeppar - krossad

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp grädde, peppar och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt citronskal och smör och mixa tills den smält.

  3. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.

  4. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!