Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vit tryffel med timutpeppar

Vit tryffel med timutpeppar passar bra som dessert. Citronen ger den vita chokladen en fräsch smak.

Vit tryffel med timutpeppar
Vit tryffel med timutpeppar
Vit tryffel med timutpeppar
Goda vita tryfflar med timutpeppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 125 g choklad - vit
  • 1 tsk timutpeppar
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung - flytande
  • 50 g smör

Garnering

  • 100 g choklad - vit
  • 0,5 tsk timutpeppar - krossad

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp grädde, peppar och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt citronskal och smör och mixa tills den smält.

  3. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.

  4. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?