Vit sparris med citrondressing

Blanda citrondressingen dagen före. Sparrisen kokas och kyls strax innan den serveras.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g vit sparris
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker

Citrondressing

  • 1 citron - skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rapsolja

Servering

  • 1 pkt ätliga blommor - t ex penséer

Gör så här

  1. Citrondressing: Mixa citronskal och citronsaft med vitlök, senap, äggula och salt. Tillsätt rapsolja droppvis under gång. Ställ sedan dressingen kallt.

  2. Skala sparrisen till under knopparna, skär bort nedersta biten. Koka sparrisen mjuk i sockersaltat vatten.

  3. Ta upp, låt sparrisen rinna av och kyl den.

  4. Häll inför serveringen över citrondressingen och garnera gärna med ätliga blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!