Vit saffransglögg med apelsin

Vit saffransglögg med apelsin är god att värma sig med när det är kallt ute. Citrus och saffran är en lyckad kombination i vit glögg. Här har den dessutom kryddats med ingefära.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 20 g ingefära - färsk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 påse saffran - (à 1/2 g)
  • 4 kryddnejlikor
  • 6 kardemummakärnor
  • 1 flaska vitt vin - torrt (75 cl)

Gör så här

  1. Skölj apelsinen och citronen noggrant i ljummet vatten. Skala apelsinen och citronen utan att få med det vita beska skalet. Halvera och pressa saften ur apelsinen. Skala och skiva ingefäran.

  2. Lägg apelsin- och citronskal tillsammans med apelsinsaften i en kastrull. Tillsätt socker, ingefära och kryddor. Häll på vin så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.

  3. Sänk värmen och tillsätt resten av vinet. Värm under omrörning. Servera glöggen varm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!