Vit kladdkaka med jordgubbar
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på vit kladdkaka med jordgubbar. Den här chokladkladdkakan innehåller citron vilket ger god friskhet och gör att kakan inte känns så söt.
Ingredienser
-
250 g
jordgubbar
-
1
citron
-
100 g
vit choklad
-
100 g
smör
-
2
ägg
-
2 dl
strösocker
-
2 dl
vetemjöl
-
1 tsk
bakpulver
Garnering
-
1 msk
florsocker
-
250 g
jordgubbar
Tillbehör
-
grädde
- lättvispad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
-
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt citronskal, ägg, socker och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
-
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stick i jordgubbskivorna.
-
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt kakan kallna.
-
Pudra florsocker över kakan och toppa med jordgubbar. Servera med lättvispad grädde.