Vit ingefärsglögg

Glögg gjord på vitt vin, spetsad med vit rom och smaksatt med ingefära. Servera tillsammans med pepparkakor, mandlar och dadlar.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 vitt vin - flaska
  • 3 msk råsocker
  • 1 msk honung
  • 1 bit ingefära
  • 1 lime
  • 1 bit pomerans
  • 5 gröna kardemummakapslar
  • 2 kanelstänger
  • 6 cl vit rom

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull, rör ner sockret och honungen i kastrullen.

  2. Skala och skiva ingefäran och lägg i skivorna.

  3. Tvätta och skala av det gröna skalet på limen, lägg det i vinet och pressa i limesaften.

  4. Lägg i pomerans, kardemumma och kanelstängerna. Värm upp glöggen.

  5. Häll i rommen och servera glöggen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök