Vit glögg

Spriten drar ur kryddsmaken och vill du ha glöggen extra kryddig kan du låta den ligga den längre tiden i spriten. Välj vitt eller rött vin och följ grundreceptet.
Allt om Mat
Vit glögg
Vit glögg Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 2 pomeransskal - torkade
  • 2 bitar ingefära - torkad
  • 3 kanel - hel i bitar
  • 0,5 msk kryddnejlika - hel
  • 1 msk kardemumma - stött
  • 2 dl okryddat brännvin
  • 2 dl portvin - rött eller vitt
  • 2 vitt vin - rött eller torrt i flaskor à 75 cl
  • 3 dl strösocker

Till servering

  • mandlar - skållade
  • russin

Gör så här

  1.  Lägg kryddorna i en burk. Häll på spriten. Låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.

  2. Sila spriten genom ett kaffefilter. Blanda spriten med portvin, vin och strösocker.

  3. Värm den före serveringen, men låt den inte koka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!