Vit glögg

Spriten drar ur kryddsmaken och vill du ha glöggen extra kryddig kan du låta den ligga den längre tiden i spriten. Välj vitt eller rött vin och följ grundreceptet.
Allt om Mat
Vit glögg
Vit glögg Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 2 pomeransskal - torkade
  • 2 bitar ingefära - torkad
  • 3 kanel - hel i bitar
  • 0,5 msk kryddnejlika - hel
  • 1 msk kardemumma - stött
  • 2 dl okryddat brännvin
  • 2 dl portvin - rött eller vitt
  • 2 vitt vin - rött eller torrt i flaskor à 75 cl
  • 3 dl strösocker

Till servering

  • mandlar - skållade
  • russin

Gör så här

  1.  Lägg kryddorna i en burk. Häll på spriten. Låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.

  2. Sila spriten genom ett kaffefilter. Blanda spriten med portvin, vin och strösocker.

  3. Värm den före serveringen, men låt den inte koka.

Vad tyckte du om receptet?