Vit fiskgryta med Pernod

Krämig och god fiskgryta med en fin anissmak från fänkålen som förstärks i smaken av den anissmaksatta spritsorten Pernod.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé - t ex gös, MSC-märkt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 1 fänkålsstånd
  • 200 g rotselleri
  • 0,5 purjolök - den vita delen
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 dl pernod
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 kruka körvel

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda dem med socker och 1 tsk salt och ställ i kylen medan grytan tillagas.

  2. Ansa och skär fänkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och skär sellerin i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.

  3. Fräs fänkål, selleri och purjolök i smör i en gryta 2–3 min. Häll på grädde, vatten och pernod och tillsätt buljongtärningen. Låt koka under lock ca 15 min. Krydda med 1 tsk salt och cayennepeppar.

  4. Blanda försiktigt ner fisken i grytan och låt den sjuda utan lock ca 5 min.

  5. Toppa grytan med körvel och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!