Vit chokladtryffel - enkelt recept

Recept på underbart god chokladtryffel med bas av vit choklad. Garnera den gärna med sockerpärlor, finns att köpa på burk, eller ät dem som de är. Gott och lyxigt med vit chokladtryffel till kaffet till exempel.
Mitt Kök
EVA HILDEN SMITH
EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 200 g vit choklad - av god kvalitet
  • 0,75 dl grädde
  • 1 msk sprit - till exempel glögg eller konjak
  • sockerkulor
  • kakaopulver - eller/och florsocker

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar.

  2. Koka upp grädden och spriten i en liten panna. Lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och låt stå cirka 5 minuter.

  3. Rör om tills chokladen har smält. Låt kallna i rumstemperatur 3-4 timmar. Ställ in i kylskåp 1 timme eller tills smeten har stelnat så att den kan formas till tryfflar.

  4. Forma kulor av cirka 1 msk smet. Rulla dem genast med sockerkulor eller rulla dem i kakaopulver och/eller florsocker precis inför serveringen. Förvara tryffeln svalt i burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Så gör du mörk chokladtryffel - spana in det här goda receptet

Recept från Mitt kök