Vit chokladtårta med mascarponekräm

Vit och vacker är den läckra tårtan med len mousseliknande kräm. Den lilla tårtan är väldigt mäktig och räcker till många. Den går bra att frysa och håller sig då ca 2 månader.
Allt om Mat

Botten

  • 8 digestivekex - (ca 125 g)
  • 50 g smör - rumsvarmt

Fyllning

  • 300 g vit choklad - eller 150 g vit+ 150 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost

Garnering

  • 0,3 pkt vita ”chokladbönor” - (minutblock Fazer à 150 g)
  • 0,5 dl florsocker
  • ev blommor - t ex ros

Gör så här

  1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i matberedare monterad med en kniv. Kör ihop till en smulig blandning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.

  2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.

  3. Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp. Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.

  4. Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker.

  5. Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!