Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime är en riktig midsommartårta. Blir det tårta över går den bra att frysa.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 300 g choklad - vit
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 1 lime

Garnering

  • jordgubbar
  • limeskal - rivet

Gör så här

  1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i en matberedare och mixa ihop till en smulig blandning. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ ­i kylen.

  2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning.

  3. Lägg mascarponen i en bunke. Blanda i chokladen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt stelna i kylen ­ ca 4 timmar.

  4. Garnera tårtan med jordgubbar och limeskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!