Vit chokladmousse med passionsfrukt


Passionsfrukt och vit choklad möts i en fluffig mousse toppad med röda vinbär och mörk choklad.

Mitt Kök
Vit chokladmousse med passionsfrukt

Annika Broman

Ingredienser

  • 5 - 6 passionsfrukter
  • 180 g vit choklad - av god kvalitet
  • 1 dl mjölk - 3 %
  • 5 dl vispgrädde
  • mörk choklad - riven, mörk
  • röda vinbär - hallon eller passionsfrukt

Gör så här

  1. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Passera innanmätet genom en sil. Låt det stå och ”rinna av ”en stund, så det blir cirka 1/2 dl passions- fruktjuice.

  2. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro utan lock, 30 sekunder åt gången, totalt 1-1 1/2 minut. Ta ut och rör mellan gångerna.

  3. Koka upp mjölken, dra av från värmen, tillsätt passionsfruktjuicen och slå den heta vätskan över den smälta chokladen. Rör till en slät kräm. Låt svalna.

  4. Vispa grädden till fast, men inte hårt skum. Vänd ner grädden med stora luftiga tag i den avsvalnade chokladkrämen med hjälp av en slickepott.

  5. Fördela moussen i små glas eller i tartelettformar. Ställ att stelna i kylskåp i minst två timmar.

  6. Dekorera med riven mörk choklad och bär eller frukt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök