Recept från Mitt kök
Vit chokladmousse med passionsfrukt
Passionsfrukt och vit choklad möts i en fluffig mousse toppad med röda vinbär och mörk choklad.
Ingredienser
-
5 - 6
passionsfrukter
-
180 g
vit choklad
- av god kvalitet
-
1 dl
mjölk
- 3 %
-
5 dl
vispgrädde
-
mörk choklad
- riven, mörk
-
röda vinbär
- hallon eller passionsfrukt
Gör så här
-
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Passera innanmätet genom en sil. Låt det stå och ”rinna av ”en stund, så det blir cirka 1/2 dl passions- fruktjuice.
-
Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro utan lock, 30 sekunder åt gången, totalt 1-1 1/2 minut. Ta ut och rör mellan gångerna.
-
Koka upp mjölken, dra av från värmen, tillsätt passionsfruktjuicen och slå den heta vätskan över den smälta chokladen. Rör till en slät kräm. Låt svalna.
-
Vispa grädden till fast, men inte hårt skum. Vänd ner grädden med stora luftiga tag i den avsvalnade chokladkrämen med hjälp av en slickepott.
-
Fördela moussen i små glas eller i tartelettformar. Ställ att stelna i kylskåp i minst två timmar.
-
Dekorera med riven mörk choklad och bär eller frukt.