Vit chokladmousse med mynta och ananassallad

Chokladen är redan smaksatt med citron och lime. För den som inte hittar just den sorten går det bra att riva lite citron- och limeskal och smaksätta vanlig vit choklad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit blockchoklad lemon lime - (Fazer)
  • 1 msk mynta - finhackad

Sallad

  • 0,5 ananas
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk rom - ljus

Garnering

  • 25 g pistaschnötter
  • 4 myntablad

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den kokande grädden över chokladen och rör tills allt smält. Tillsätt myntan.

  2. Ställ chokladen i kylskåpet ca 2 tim.

  3. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i små tärningar. Blanda med socker och rom. Packa ananassalladen i små cocottformar. Ställ kallt ca 2 tim.

  4. Vispa chokladen till en fast mousse med elvisp.

  5. Stjälp upp ananassalladen på tallrikar. Klicka moussen vid sidan om och strö över pistaschnötterna. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!