Vit chokladmousse - enkelt recept

Klassisk vit chokladmousse med en touch av citron, en dessert som smälter i munnen. Servera gärna i glas och dekorera med några kvistar citronmeliss eller frysta bär.
Mitt Kök
EVA HILDÉN SMITH
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g vit choklad
  • 1 citron - rivet skal

Till servering

  • citronmeliss - några kvistar

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten).

  2. Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal.

  3. Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast.

  4. Rör ner chokladsmeten i grädden.

  5. Låt svalna i kylen ett par timmar så att chokladen hinner stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!