Vit chokladkladdkaka - recept

Enkelt recept på vit chokladkladdkaka. Fantastiskt god! 
Du kan välja att strö över hallonen innan du bakat kakan eller efteråt. Hallonen friskar upp den söta kakan fint.
Mitt Kök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 g blockchoklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form cirka 15x15 centimeter.

  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Hacka chokladen fint och rör ner den i det varma smöret. Rör försiktigt tills chokladen smält.

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt mjöl och chokladsmeten i omgångar tills du har en slät smet. Fördela smeten i formen och strö över hallon.

  4. Baka på nedersta falsen i 30-35 minuter. Låt kallna och skär kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!