Vit chokladkaka med blåbär och citron

Blåbärskaka med vit choklad. Lättbakad, snabb och galet god kaka. Gör den i dag!
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Vit chokladkaka med blåbär och citron

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad - + 50 g
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 msk citron - pressad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 dl blåbär
  • florsocker

Tillbehör

  • 1 dl blåbär
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.

  2. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass.

Vad tyckte du om receptet?