Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon

Romhallon tillsammans med ­fluffig chokladgrädde blev en ­klar favorit vid provsmakningen.
Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon
Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon
Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon
Vit chokladgrädde och hallon marinerade i rom toppar våfflan. Foto: Lina Eriksson

Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 200 g hallon
  • 100 g vit choklad
  • 1,5 msk rom - ljus eller mörk

Gör så här

  1. Hacka chokladen. ­Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills den smält. Ställ smeten i kylen ca 2 timmar.

  2. Blanda hallon, florsocker och rom. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  3. Vispa chokladsmeten fluffig. Servera chokladgrädden och hallon till nygräddade våfflor.

Vad tyckte du om receptet?