Vit chokladfudge

Recept på vit chokladfudge. Mjuk och seg chokladfudge med limesmak. Det är viktigt att den vita chokladen inte rörs ner förrän kolasmeten kokat färdigt, annars kan den brännas.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,75 dl vispgrädde
  • 225 g strösocker
  • 75 g smör
  • 1 msk honung
  • 50 g choklad - vit, hackad
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 lime - rivet skal av

Gör så här

  1. Värm försiktigt grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig. Tillsätt smör och honung under omrörning.

  2. Låt koka utan lock till 116°. Ta kastrullen från plattan och rör ner choklad, vaniljsocker och limeskal. Vispa tills smeten är krämig.

  3. Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 12x12 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna något. Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar. Låt kallna. Förvara bitarna i plastlådor med lock i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!