Vit choklad- och cashewblondies med hallon
I ugn: 35 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
En ljuvligt söt och god blondie med syrliga hallon.
Ingredienser
-
185 g
smör
-
400 g
choklad
- vit, grovhackad eller knappar
-
2,5 dl
rårössocker
-
3
ägg
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
2 dl
cashewnötter
- naturella
-
100 g
hallon
- frysta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
-
Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna ca 10 min.
-
Vispa snabbt ner socker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner mjölet. Rör ner resten av chokladen och grovhackade cashewnötter. Häll smeten i formen och tryck försiktigt ner de frysta hallonen.
-
Grädda kakan mitt i ugnen 35–40 min. Låt kakan kallna i formen och skär den sedan i bitar.