Vit choklad- och cashewblondies med hallon

En ljuvligt söt och god blondie med syrliga hallon.

Åsa Swanberg
Vit choklad- och cashewblondies med hallon
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 185 g smör
  • 400 g choklad - vit, grovhackad eller knappar
  • 2,5 dl rårössocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 dl cashewnötter - naturella
  • 100 g hallon - frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna ca 10 min.

  3. Vispa snabbt ner socker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner mjölet. Rör ner resten av chokladen och grovhackade cashewnötter. Häll smeten i formen och tryck försiktigt ner de frysta hallonen.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35–40 min. Låt kakan kallna i formen och skär den sedan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?