Moccapannacotta med chokladsås

Den här pannacottan ska förberedas dagen innan. Servera gärna med vispad grädde och bär.
Elisabeth Johansson
Moccapannacotta med chokladsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

Moccapannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk sötströ
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kaffe - starkt

Chokladsås

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 tsk sötströ

Tillbehör

  • kakaonibs
  • grädde
  • bär - till exempel hallon

Gör så här

  1. Vispad moccapannacotta: Lägg gelatinet i en skål kallt vatten i 5-10 minuter.

  2. Koka upp grädden med sötströ, kakao och kaffe i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden och rör om tills de smält.

  4. Häll över till en skål och lägg på plastfolie och låt svalna. Sätt in skålen i kylen över natten.

  5. Chokladsås: Koka ihop alla ingredienser, vispa ihop såsen och låt den svalna.

  6. Servering: Vispa upp pannacottan och fyll i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa pannacottan i glas eller portionsskålar. Ringla över chokladsås och strö över kakaonibs. Servera gärna med vispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök