Violsocker

Recept på violsocker. Förvaras i en burk med tätt lock. Om man vill ha mer smak i violsockret kan man tillsätt ett par droppar violessence.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dl ätbara violer
  • 1 dl strösocker
  • violessence - ev

Gör så här

  1. Ansa blommorna, ta bort skräp och se till att blommorna är torra.

  2. Mortla blommorna, några i taget, tillsammans med lite av sockret åt gången. Det går även bra att mixa hastigt i en mixer. Strö ut sockret på ett bakplåtspapper och låt det torka över natten.

  3. Förvara i en lufttät burk. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!