Viol-latte

Om man vill ha en lite sötare latte så kan man tillsätta 1/2 tsk honung.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 msk ätbara violer - kronblad
  • violessence - några droppar
  • färgpulver - från butterfly peas eller lila pulverfärg

Garnering:

  • ätbara violer

Tillbehör:

  • maränger - ev

Gör så här

  1. Mixa violkronbladen. Häll på mjölken och tillsätt butterfly peas pulver eller lila pulverfärg. Värm i en kastrull till precis innan det kokar upp och vispa kraftigt tills ett fint skum bildas på ytan.

  2. Häll upp i ett glas eller i en kopp och garnera med lite av pulvret och violblommor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!