Vintersallad

Supertunt skivad morot och ärtskott ger salladen en exklusiv stil.
Liselotte Forslin
Vintersallad
Vintersallad Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Ingredienser

  • 2 hjärtsalladshuvud - (gemsallad)
  • 1 endive
  • 1 stor morot
  • 50 g ärtskott
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citron - pressa
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 krm strösocker
  • 1 tsk vallmofrön - blå

Gör så här

  1. Bryt loss salladsblad och endiveblad. Skala och hyvla moroten i långa band med osthyvel. Lägg sallad, morotsremsor och ärtskott på ett stort fat.

  2. Dressing: Vispa ihop senap och citron. Skala och riv i vitlöken. Häll i oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa i grädden. Krydda med salt, peppar och socker. Rör i vallmofröna.

  3. Skeda dressingen över salladen vid servering och strö över peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!