Revbensspjäll - enkelt recept

Enkelt recept på revbensspjäll. Det är enkelt att laga men behöver lite tid i ugnen.

Tunna revben (spareribs) går lite enklare att tillaga än tjocka som måste kokas eller bräseras ganska länge för att blir möra.

Mitt Kök
Revbensspjäll - enkelt recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 kg revbensspjäll - tunna (spareribs)
  • 4 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 3 msk honung - flytande
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk apelsinskal - finrivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg revbensspjällen i en långpanna. Häll över vattnet. Skala och skär löken i klyftor och lägg dem runtom köttet. Krydda med salt och peppar. 

  2. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  3. Ta ut långpannan och häll av spaden. Torka av köttet med hushållspapper. Höj ugnsvärmen till 200°.

  4. Blanda honung, tomatpuré och apelsinskal. Gnid in blandningen i köttet. Tillaga mitt i ugnen ytterligare ca 30 min.

  5. Skär revbensspjällen i mindre bitar och servera på julbordet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök