Vinterceviche

Vinterceviche är en festlig förrätt. Livsmedelverket rekommenderar att all fisk som ska ätas rå ska frysas innan, så att den blir genomfryst. Odlad fisk behöver inte frysas.

Mette Helbaek
Vinterceviche
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé - t ex gös eller torsk, MSC-märkt
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 100 g jordärtskocka
  • 0,5 dl dill - grovhackad
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lime - pressad
  • 4 msk olivolja
  • 50 g lingon - frysta

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och tärna äpplet smått. Skala och skär jordärtskockan i små tärningar. Blanda fisken med lök, äpple, jordärtskocka, dill och chiliflakes. Krydda med salt.

  2. Häll limesaft och olja över fiskblandningen. Strö över de frysta lingonen. Marinera fisken i kylen ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?