Vinkokta päron med mascarpone

Päronens koktid varierar med storlek, sort och mognad. Testa med en provsticka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 päron
  • 75 cl rött vin
  • 2 kanelstänger
  • 1 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 krm muskotnöt
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk citron - saften av
  • 250 g björnbär

Tillbehör

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 svartpepparkorn - fint stötta

Gör så här

  1. Skala päronen. Koka upp rött vin, kanelstänger, lagerblad, svartpepparkorn, muskot, socker och citron i en kastrull. Lägg i päronen och koka på medelgod värme tills päronen är mjuka.

  2. Låt päronen svalna i lagen i kylen minst 6 timmar. Ta upp päronen. Sila och reducera lagen till 2 1/2 dl. Lägg ner björnbären i den varma lagen.

  3. Mjukrör mascarponeosten tillsammans med grädden och den finstötta svartpepparn.

  4. Ställ päronet i en klick mascarpone på tallriken. Fördela bären och ringla lagen runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!