Vingryta med högrev, bönor och strössel

En vingryta inspirerad från den italienska kalvgrytan ossobuco. Men vi lagar av billig och benfri högrev av nöt, späder med rödvin och avslutar med ett strössel av apelsin, vitlök och timjan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg högrev - benfri
  • 2 lökar - gula
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri - 1 bit
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 apelsin - rivet skal av
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk kalvfond - koncentrerad
  • 4 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1,5 l bönor - kokta vita (500 g torkade eller 4 burkar

Strössel

  • 1 msk apelsinskal - rivet
  • 5 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 dl persilja - hackad
  • 1 msk timjan - repad färsk

Tillbehör

  • 500 g salladssorter - blandade

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 2x2 cm bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter och selleri och skär i små tärningar.

  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en stor gryta.

  3. Fräs grönsakerna och lägg över i grytan.

  4. Tillsätt apelsinskal, timjan och tomatpuré. Häll på kalvfond, rödvin och vatten. Låt grytan koka 1-1 1/2 timme.

  5. Rör i de kokta bönorna och koka ytterligare 5 minuter.

  6. Blanda ihop strösslet och lägg upp i en skål. Servera grytan och garnera med timjan och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!