Vinbräserad rödkål

Rödkål är ett måste på julen för de allra flesta. Här hittar du ett gott recept på vinbräserad rödkål.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5 rödkålshuvud - (drygt 1 kilo)
  • 1 lök - stor gul
  • 2 äpplen - syrliga
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vin - rött

Gör så här

  1. Ansa rödkålen och skär den i klyftor. Skär bort stocken. Strimla rödkålen grovt.

  2. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.

  3. Smält smöret i en vid kastrull. Blanda samtliga ingredienser i kastrullen.

  4. Sjud under lock på svag värme 1 1/2 timme. Rör om då och då.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!