Vinbärssill

God, färgstark och dekorativ sill att ställa fram på midsommarbordet! Garnera med färska vinbär och vinbärsblad.
Elisabeth Johansson
Vinbärssill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 saltsillfiléer - urvattnade
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl röda vinbär - frysta tinade
  • 0,5 rödlök
  • 1 tsk senapsfrön - gula

Till garnering

  • vinbär - färska
  • vinbärsblad

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar och lägg dem på ett fat.

  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp. Lägg i vinbären.

  4. Skala och skiva rödlöken i rödlöksringar. Strö över senapsfröna.

  5. Lägg rödlöksringarna på sillen och häll på lagen. Ställ in i kylen och låt sillen dra ett par timmar i lagen.

  6. Ta ut fatet ur kylen och garnera med färska vinbär och vinbärsblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök