Glutenfria vinbärsscones

Servera sconesen med smör, färskost eller en god lagrad ost. Perfekt till frukost, brunch eller mellanmål.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri mjölmix - till exempel Lailas mjölmix, glutenfri eller gör egen
  • 1 dl havregryn - (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör - mjukt
  • 1 ägg
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smörj en muffinsplåt med smör (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  4. Vispa i smöret med elvisp. Tillsätt ägg och gräddfil. Vänd i vinbären.

  5. Klicka upp smeten i muffinsplåten eller i muffinsformar.

  6. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut och låt svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök